mjesto za top banner

MIVELA VODA

19. RUJNA 2008. 14:13h

Todorićev Frikom do srpske Nove sloge za 4 mil. €

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Tvrtka Frikom, u vlasništvu Agrokora, kupila je za 4 milijuna eura 70 posto tvrtke iz Trstenika, a obvezuje se uložiti još 11 milijuna eura.

Industrija zamrznute hrane Frikom, u vlasništvu Agrokora, kupila je za četiri milijuna eura 70 posto tvrtke Nova sloga iz Trstenika, priopćila je srpska Agencija za privatizaciju, a javljaju srpski mediji.

Tvrtka za proizvodnju, preradu i promet poljoprivrednih proizvoda Nova sloga iz Trstenika, u čijem sastavu je tvornica vode Mivela, prodana je uz obvezu investiranja 11,1 milijun eura.

Na natječaj su se prijavile i Delta agrar i konzorciji Univerzal TPM iz Beograda i kruševačka Plima M.

Industrija zamrznute hrane Frikom pobijedila je na natječaju za Novu slogu ispred drugoplasiranog Delta agrara, koji je ponudio 3,3 milijuna eura i pet milijuna eura investicija. Konzorcij Univerzal TPM iz Beograda i Plima M iz Kruševca, ponudili su 1,01 milijun eura za 70 posto kapitala Nove sloge i investicijski program od 6,13 milijuna eura.

Nova sloga je ekskluzivni korisnik prava na eksploataciju vode na polju Mivela kod Veluća, osam kilometara od Trstenika, na površini od 4.125 četvornih kilometara.

Od 2001. do 2006. godine, Nova sloga je godišnje proizvodila u prosijeku 4,4 milijuna litara vode "Mivela", koja ima visoku razinu magnezija. Tijekom 2000. godine izgrađen je bunar za eksploataciju vode do dubine od 86 metara, a kapacitet punjenja je 2,3 litre u sekundi.

Nova sloga, uz tvornicu mineralne vode, bavi se i skladištenjem i preradom poljoprivrednih proizvoda, a posjeduje i vinski podrum s punionicom pića kapaciteta 7.000 tona, tvornicu začina, čajeva i zrnastih proizvoda.

Todorić kupuje i rusku tvornicu Talosto