mjesto za top banner
AUTOR: S.P.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

20. OžUJKA 2012. 13:54h

Turudić: Niste valjda očekivali da ću se ispričati Špremu?

Šprem objašnjava kako stvari stoje

Foto

Hrvatska
0

Tekst

- Niste valjda očekivali da ću se ispričati zbog svojih riječi u sudnici, predsjednik Sabora si je uzeo za pravo ono što mu ne pripada. On se izravno umiješao u načelo neovisnosti sudske vlasti te me je zapravo bespredmetno napao zbog jedne rečenice koju sam rekao u sudnici i koja je izvađena iz konteksta- kazao je rekao je sudac Županijskog suda Ivan Turudić okupljenim novinarima odgovarajući na pitanje hoće li uputiti ispriku predsjedniku Sabora Borisu Špremu.

Naime, tijekom suđenja Ivi Sanaderu, a prilikom svjedočenja Luke Bebića, Turudić je u jednom trenutku opomenuo Bebića da pripazi na ponašanje te da nije u Saboru. Šprem, novi predsjednik Sabora, to je, čini se, shvatio kao uvredu za Sabor pa je putem priopćenja tražio ispriku suca Tudrudića zbog uvreda na račun hrvatskog parlamenta.

- Ja sam ga upozorio da se pristojno ponaša jer se ne nalazi u Saboru. I Bebić doista nije bio u Saboru nego u sudnici, a u sudnici vrijede druga pravila rasprave od onih u Saboru. Ja sam striktno provodio zakon i niti u jednom trenutku ga nisam prekršio- dodao je Turudić, a prenosi tportal..

Na kraju je zaključio kako se Šprem svojim istupom miješa u rad pravosuđa.