mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

1. SRPNJA 2012. 13:46h

U dvorište USKOK-ovog svjedoka na suđenju Sanaderu bačena bomba

Ivo Sanader

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U dvorište kuće bivšeg šefa Hypo leasing Kroatien Drage Vidakovića (53), koji je kao USKOK-ov svjedok lani u prosincu svjedočio na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, u zagrebačkom naselju Markuševac u noći s petka na subotu bačena je bomba koja nije eksplodirala.

Ručna bomba M75 pronađena je kraj Vidakovićeva automobila "audi", u vrijeme kad je on bio u kući u Markuševačkoj cesti na kućnom broju 72.

U policiji kažu da je bomba bačena između 23 i 9 sati. Ne zna se zašto nije eksplodirala, a policijski pirotehničari su je na licu mjesta jučer uništili.

U policiji kažu da im bivši dugogodišnji šef Hypo leasing Kroatien Drago Vidaković nije prijavio nikakve prijetnje, a neslužbeno se doznaje kako je policiji izjavio da bacanje bombe ne može povezati sa svojim poslovima.

Za nepoznatom osobom koja je bacila bombu se traga, a istragu je preuzelo zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

Vidaković je na suđenju Sanaderu lani posvjedočio da je početkom 1995. vidio kako bivši šef austrijske banke Hypo Wolfgang Kulterer Sanaderu na parkiralištu iza zgrade Hypa u Klangenfurtu daje žutu omotnicu. Rekao je da se to dogodilo nakon što je od ljudi iz Hypo banke čuo da se Sanaderu treba isplatiti provizija za kredit odobren Hrvatskoj.

Vidaković se kao svjedok sam javio USKOK-u i to nakon podizanja optužnice protiv Sanadera, čija obrana smatra da se dogovorio s DORH-om kako bi si kupio oprosnicu. Naime, tjedan dana prije svjedočenja protiv Sanadera protiv Vidakovića i još trojice bovših čelnika Hypo leasing Kroatiena na zagrebačkom Županijskom sudu pokrenuta je istraga zbog sumnje da su oštetili Hypo leasing za oko 20 milijuna kuna. (Hina)