mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

23. LIPNJA 2010. 19:03h

U Sisku uoči dva praznika odlaze kući radnim danom u 12 sati

Dinko Pintarić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ni skraćeno radno vrijeme dan uoči "napornog" neradnog Dana antifašističke borbe, mnogim djelatnicima gradskih ustanova i trgovačkih društava u Sisku ipak nije bilo dovoljno za odmor. Vjerojatno zato neki će i u četvrtak raditi skraćeno. Pretpostavlja se da će tako barem donekle odmorni moći dočekati drugi praznik u samo tjedan dana - Dan državnosti.

Gradska knjižnica i čitaonica radit će do 12 sati, baš kao što su radili i u ponedjeljak. Ranije su s posla otišli i djelatnici Gradskog muzeja Sisak, također u 12 sati. Hoće li tako biti i danas, još se ne zna. U Domu kulture KKV u ponedjeljak se radilo skraćeno, do podneva, ali "samo" administracija. Bit će tako i danas. Sve će usluge bit će građanima na raspolaganju. Sličan princip primjenjuju i Gradska groblja Viktorovac. Rade samo oni s građanima, a uprava ide ranije kući. Tako je bilo u ponedjeljak, a za danas još se čeka obavijest. Mogao bi to biti zadnji takav skraćeni radni dan. Barem tako najavljuje gradonačelnik.

– Ispričavam se sugrađanima-korisnicima naših usluga. Ovakve se situacije više neće ponavljati – poručio je Dinko Pintarić, koji je ovih dana na godišnjem odmoru. Tako bi ustanove i društva mogle početi više sličiti Gradskom vodovodu, poznatom po strogom režimu rada. Tamo skraćivanja nije bilo. U samoj gradskoj upravi u ponedjeljak se radilo sa strankama do 12 sati, kao i inače. Je li tko radio dulje od toga, iz Odjela za informiranje nismo dobili odgovor. Za pretpostaviti, nije. Ured državne uprave i Sisačko-moslavačka županija radit će uobičajeno. Županijska razvojna agencija SIMORA radila je u radnom vremenu kao i inače, a kako će danas, još ne znaju.