mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

26. VELJAčE 2012. 10:24h

U Vinkovcima poginula pješakinja, stradali majka i dijete iz P. Podgajaca

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Jedna je osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, oko 21.20 sati, u Vinkovcima na raskrižju državne ceste D46 i Dubrovačke ulice.

Prema navodima policije, do nesreće je došlo kada je 22-godišnja Vinkovčanka, koja je upravljala osobnim vozilo marke Opel Corsa, uslijed neprilagođene brzine uvjetima prometa i vidljivosti udarila 58-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila kolnik. Pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminula u vinkovačkoj bolnici dok je 22-godišnja vozačica kazneno prijavljena.

Nešto ranije, u Posavskim Podgajcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake a druga teške tjelesne ozljede. Do nesreće je došlo kada je 54-godišnji muškarac, pod utjecajem alkohola (1,5 g/kg), koji je upravljao vozilom slovenskih registracijskih pločica, sletio izvan kolnika. Prilikom povratka na kolnik vozilom je udario 43-godišnju biciklistkinju iz Posavskih Podgajaca a zatim i u drugi bicikl kojim je upravljalo desetogodišnje dijete.

Teške tjelesne ozlijede zadobila je 43-godišnja biciklistkinja, dok je lake tjelesne ozlijede zadobio 10-godišnji biciklist. Vozač automobila kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.