mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

7. SVIBNJA 2013. 11:44h

UNUTARNJA KONTROLA Ostojić: Policija nema veze sa smrću Marka Azapovića

Ranko Ostojić

Foto

Hrvatska
1

Tekst

Unutarnja kontrola MUP-a utvrdila je da ni u jednoj fazi postupanja policijskih službenika prema preminulom Marku Azapoviću nije upotrijebljeno ni jedno sredstvo prisile, pa ni preventivno, niti se pokojni Azapović žalio na postupanje policije, izvijestio je danas ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Ostojić je to rekao na konferenciji za novinare, nakon provedene unutarnje kontrole u policijskoj postaji Županja, u kojoj je 18. ožujka uhićen 18-godišnji Azapović, koji je 21. travnja iznenada preminuo.

Mediji su nakon toga objavili da obitelj optužuje policiju da je brutalnim postupanjem skrivila smrt mladića, nakon čega je ministar Ostojić u Županju uputio unutarnju kontrolu MUP-a.

Obitelj je u medijima tvrdila da su tek nakon njegove smrti našli liječnički nalaz, prema kojem je 20. ožujka doveden u hitnu pomoć gdje je rekao da su ga policajci tukli i zlostavljali.

Mladić je, na kraju, umro u svom domu, oko mjesec dana nakon ispitivanja u policiji koja ga je privela zbog sumnje da je od tetke ukrao 80-ak tisuća kuna.

Mladi Azapović je bio navijač Hajduka i pripadnik Torcide pa su mu navijači diljem Hrvatske, ali i u drugim zemaljama odali počast komemoracijama te prosvjedima i transparentima reagirali na navodnu policijsku brutalnost.

(Hina)