mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

21. LIPNJA 2012. 17:01h

Vandoren: Hrvatsko gospodarstvo očajnički treba investitore

Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj

Foto

Hrvatska
2

Tekst

Šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Paul Vandoren susreo se s predstavnicima središnjica sindikata konfederacija.

Susretu su svjedočili predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Udruge hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske. Na susretu se raspravljalo o funkcioniranju socijalnog dijaloga u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na nacrt prijedloga Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i predstavnicima za kolektivno pregovaranje.

Vandoren je naglasio važnost socijalnog dijaloga, posebice u okviru strukturnih reformi na tržištu rada i u kontekstu hrvatskog nastojanju da privuku ulaganja s ciljem gospodarskog oporavka. On je pozvao predstavnike sindikata da se dogovore o zajedničkom stajalištu o odredbama proširenih primjena iz kolektivnih ugovora i naglasio potrebu rada na reformi gospodarstva i tržištu rada.

"Hrvatsko gospodarstvo očajnički treba investitore koji će stvoriti nova radna mjesta", istaknuo je Vandoren. (Mediaservis)