mjesto za top banner

27. TRAVNJA 2012. 09:58h

Vlada danas donosi odluku o poskupljenju struje i plina

Sjednica Vlade RH

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vlada bi danas trebala donijeti odluku o poskupljenju struje i plina, najavio je to prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Nije htio otkriti koliko će poskupljenje biti, no HTV doznaje da bi struja mogla biti 19 posto, a plin čak 35 posto skuplji.

Na Vladi će se donijeti i Zakon o poticanju zapošljavanja.Puno bure u javnosti izazvale su najave prijedloga da se tzv. stručnim osposobljavanjem mladima omogući da se na godinu dana zaposle kod bilo kojeg poslodavca, za 1600 kuna mjesečno koje bi platila država i mirovinsko osiguranje. Resornog ministra Mrsića kritičari optužuju da samo želi manipulirati brojem nezaposlenih, i da će zakonski prijedlog stvoriti nove oblike nesigurnog i potplaćenog rada, a on odgovara kako želi pomoći mladima da steknu radni staž...

Opći porezni zakon Vlada će izmijeniti kako bi mogla objaviti imena neplatiša poreza, što je sada porezna tajna koju su poreznici dužni čuvati, ali i kako oni koji su ostavili tvrtku u dugovima više neće moći otvarati nove tvrtke. Vlada će izmijeniti i tarifne modele za proizvodnju električne energije koji, sudeći prema dosadašnjim najavama, ne idu na ruku proizvođačima struje iz obnovljivih izvora, te smijeniti Sanju Kalamburu koja je prošli četvrtak postavljena za šeficu Fonda za zaštitu okoliša, ne znajući da se protiv nje vodi kazneni postupak. (Mediaservis)