mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

14. LIPNJA 2012. 15:26h

Vlada u saborsku proceduru uputila izmjene Zakona o HRT-u

vlada, milanović

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vlada je u saborsku proceduru uputila izmjene Zakona o HRT-u. Prema riječima ministrice kulture Andreje Zlatar, izmjenama će se jasno razdijeliti granica ovlasti glavnog ravnatelja, Nadzornog odbora i Programskog vijeća...

Premijer Zoran Milanović nadovezao se rekavši da su prošla vremena kada je dalekovidnica bila izvor informiranja za građane i da se tržište, u međuvremenu, znatno proširilo.

"U tom smislu prije svega zanima prije svega zanima status kuće koja godišnje hrvatske građane košta više od milijarde kuna i više me zanima onaj javni sadržaj, kulturni, dramski i ini program nego informativni program koji me uopće ne zanima ni kao političara, a kao građanina ako stignem pogledati televiziju. To je politika moja, moje stranke i koalicijskih partnera da se u uređivački program ne miješamo", objasnio je Milanović.

Ministrica Zlatar naglasila je i da Zlatar je iz Europske komisije primila komentare na izmjene Zakona te da se preporučuje da se glavni ravnatelj bira kvalificiranom većinom, a ne običnom. (Mediaservis)