mjesto za top banner
AUTOR: S.P.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

13. SVIBNJA 2011. 16:37h

Vlasnik Skladgradnje Slaven Žužul pušten iz pritvora

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Slaven Žužul, vlasnik i direktor Skladgradnje grup d.o.o. pušten je danas iz pritvora. Odluka je to zagrebačkog istražnog suca Zorana Luburića nakon što je saslušao sve svjedoke.

Neslužbeno se doznaje kako će i druga dvojica osumnjičenih, Zlatko Korpar, bivši član Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb, te Jurica Prskalo, bivši predsjednik Uprave HAC- također biti pušteni iz pritvora u Remetincu tijekom dana.

- Istina je, Slaven Žužul kao i ostala dvojica izlaze iz pritvora, jer su nakon saslušanja svih svjedoka prestali razlozi za njihovo zadržavanje u pritvoru - potvrdio nam je Damir Primorac, odvjetnik Slavena Žužula.

Podsjetimo, Slavena Žužula, Zlatka Korpara i Juricu Prskala Državno odvjetništvo sumnjiči za posao iz 2006. godine, na dionici autoceste Rijeka - Zagreb. No, Slaven Žužul je već prvog dana kada je uhićen, 2. svibnja, pred istražiteljima iznio aktivnu obranu, te negirao bilo kakvu krivnju.

„O samom postupku ne smijem govoriti, ali uvjereni smo u ono što od početka govorimo da model 'ključ u ruke' donosi uštedu investitoru te sav rizik troškova dodatnih radova, koji je na ovako zahtjevnim zimskim dionicama vrlo visok, prebacuje na izvođača. Dakle, nema sumnje da je investitoru model 'ključ u ruke' nedvojbeno povoljniji od modela plaćanja po jediničnim količinama“, zaključio je odvjetnik Primorac.

Skladgradnja je inače za ovaj posao angažirana kao podizvođač Vijadukta, te kao podizvođač nema nikakav ugovor zaključen s investitorom - tvrtkom Autocesta Zagreb - Rijeka (ARZ).