mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

6. STUDENOG 2012. 21:23h

Vodostaj Drave blago opada, Sava i Mura stagniraju

Drava

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Drava blago opada, a stagniraju i vodostaji Save i Mure, izvijestio je predstavnik Hrvatskih voda na izvanrednoj sjednici Stožera zaštite i spašavanja Republike Hrvatske.

<< Popravlja se stanje u Virju Otoku: Počeli radovi na oštećenom nasipu >>

Po posljednjim podatcima iz Hrvatske voda, u 18 sati uvedene su izvanredne mjere obrane od poplave za područje nizvodno od Zagreba.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je da je u 16 sati održana izvanredna sjednica Stožera zaštite i spašavanja o daljnjem praćenju stanja uzrokovanog vodnim valom, a podnesena su izvješća o poduzetim mjerama na području Zagrebačke, Varaždinske i Međimurske županije te grada Zagreba.

U Međimurskoj županiji održana je sjednica Županijskog stožera zaštite i spašavanja u Nedelišću i proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave na Dravi. Zbog prelijevanja vode preko nasipa, u duljini od 2,5 kilometara ugrožena su mjesta Pušćine, Nedelišće i Trnovec te se postavljaju dodatni zečji nasipi.

Na sjednici varaždinskoga Županijskog stožera odlučeno je da se uspostavi izvanredno stanje obrane od poplava na Dravi za područja Cestice, Sračinca i Petrijanca. Tijekom dana voda se prelila preko nasipa kod Otoka Virja pa su evakuirani mještani iz zaseoka Lovrećan Otoka.

Stožer zaštite i spašavanja Republike Hrvatske neprekidno prati stanje, a potrebne operativne snage zaštite i spašavanja su na terenu, navodi se u priopćenju DUZS-a. (Hina)