mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

16. SRPNJA 2012. 19:35h

Vukovarski gradonačelnik prijavljen zbog malverzacija s novcem građana

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Osmero vukovarskih SDP-ovaca podnijelo je USKOK-u kaznenu prijavu protiv predsjednika vukovarsko-srijemskoga SDP-a i vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe i predsjednika vukovarskoga SDP-a i zamjenika gradonačelnika Željka Pinjuha zbog malverzacija s novcem prikupljenim za ljetovanje vukovarskih umirovljenika i djece iz obitelji slabijega materijalnog stanja, potvrdio je za Hinu jedan od podnositelja prijave Zdravko Dedić.

Kako je ustvrdio Dedić, organizirajući ljetovanje vukovarskih umirovljenika i djece iz obitelji slabijega materijalnog statusa u Crikvenici i Velom Lošinju, Sabo i Pinjuh godinama su naplaćivali i nekoliko puta veće troškove od stvarnih.

"Za ono zbog čega optužujemo Sabu i Pinjuha imamo i materijalne dokaze, poput police osiguranja za djecu, koja je po djetetu plaćena 7,20 kuna, a od roditelja je uzimao 120 kuna", rekao je Dedić i dodao kako je tako, primjerice 2009., za sedmodnevno ljetovanje umirovljenika od svakog umirovljenika uzimao po 1200 kuna, a stvarni trošak njihova ljetovanja plaćen je 406 kuna.

Po Dedićevim riječima, ljetovanja su organizirana preko turističke agencije "Vutours", koja je do dolaska na dužnost zamjenika gradonačelnika bila u vlasništvu Željka Pinjuha, koju je on nakon preuzimanja te dužnosti prenio na kćer.

Osim Dedića, koji je i vijećnik SDP-a u vukovarskome Gradskome vijeću, prijavu USKOK-u podnijeli su i vijećnici Vinko Erak i Elvira Dejak te Dražen Nikolić, Sofija Despotović, Saša Egić, Jasmina Komlenić i Martin Nikolić, koji je vijećnik SDP-a u vukovarsko-srijemskoj Županijskoj skupštini.

Predsjednik vukovarsko-srijemskoga SDP-a i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, reagirajući na optužbe, izjavio je novinarima kako je riječ o "neargumentiranom podmetanju i osveti nekolicine članova SDP-a" uoči lokalnih izbora, o čijoj se sudbini "zbog konstantnog kršenja stranačke discipline" odlučuje na večerašnoj sjednici Gradskog odbora SDP-a.

Podsjetio je kako je troje vijećnika SDP-a (Dedić, Erak i Dejak) na zadnjih nekoliko sjednica Gradskog vijeća odbilo stranačku poslušnost, a sada ga, kako je rekao, podizanjem neutemeljene kaznene prijave žele dodatno diskreditirati zbog niskih političkih interesa. (Hina)