mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

17. SRPNJA 2012. 08:35h

Zamjenik župana Grubišić: Termoelektrana Plomin 3 u Istri može samo na plin

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić (SDP) na večerašnjoj je sjednici Županijske skupštine u Pazinu, odgovarajući na pitanje nezavisnog vijećnika Vlade Ivetića o sudbini Termoelektrane (TE) Plomin 3, kazao kako Istarska županija ima svoj prostorni plan koji točno definira koji će se energent koristiti u TE Plomin 3, a to je plin.

"Za Županiju ova lokacija postoji jedino kao termoelektrana na plin" - istaknuo je županov zamjenik Vedran Grubišić. Na inzistiranje Ivetića što ako Vlada bude izričito tražila da mora biti ugljen, Grubišić je poručio kako u ovom slučaju treba uzeti u obzir zdravlje građana, a ovaj dio Labinštine, Istre i obale "ne može biti žrtvovan zbog nečijih i nekakvih viših interesa".

Po riječima predsjednika Skupštine Istarske županije Dina Kozlevca, Skupština je donijela pravila, utvrđen je prostorni plan, a energetska strategija Hrvatske do 2015. ne predviđa izgradnju nikakvih objekata na ugljen.

U nastavku večerašnje rasprave bilo je govora o sudbini pulske Opće bolnice kojom prigodom je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Valerio Drandić istaknuo kako Županija je zapravo fiktivno upravitelj bolnice ali nema nikakav utjecaj na njezino funkcioniranje.

"Istri je u interesu da se županijske bolnice decentraliziraju, da se županijama ostave sredstva za zdravstvo i da županijske bolnice funkcioniraju po uzoru na slične bolnice u susjednim državama", zaključio je Drandić. (Hina)