8. KOLOVOZA 2012. 22:06h

Bob Hoskins zbog Parkinsonove bolesti primoran prekinuti glumačku karijeru

Bob Hoskins

Foto

Scena
0

Tekst

Britanski glumac Bob Hoskins, poznat po ulozi u hitu "Tko je smjestio Zeki Rogeru?", prisiljen je prekinuti svoju glumačku karijeru nakon što mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, prenosi britanski BBC.

U priopćenju njegova agenta stoji da se 69-godišnji glumac nakon bogate 40-godišnje karijere povlači u intimu svojeg doma i obitelji. "Bob želi zahvaliti svim divnim i briljantnim ljudima s kojima je surađivao tijekom godina, te svojim obožavateljima koji su ga podržavali tijekom njegove divne karijere", ističe se u priopćenju. "Sada se veseli mirovini u krugu svoje obitelji i moli za poštivanje njegove privatnosti u ovakvom trenutku", dodaje se.

Poznat po brojnim ulogama u gangsterskim filmovima i komedijama, Hoskins je za ulogu privatnog detektiva u vratolomnoj misteriji smještenoj u četrdesete "Tko je smjestio zeki Rogeru?" iz 1988., u kojoj glumi nasuprot animirane glavne glumice, zaradio nominaciju za Zlatni globus. Među slavnijim su mu filmovima i "Brazil", "Kuka" i "Super Mario Bros", a svoju je posljednju filmsku ulogu ostvario u najnovijem holivudskom hitu "Snjeguljica i lovac" iz 2012., u kojemu igra jednog od sedam patuljaka uz bok Kristen Stewart. (Hina)