JIHADIST IN PARADISE

17. VELJAčE 2007. 12:57h

Disney snima terorističku priču

Tekst

U filipinskoj oazi, islamistički terorist dvoje Amerikanaca vuče uzduž i popreko godinu i pol. Disney o tome snima film.

Disney želi plasirati terorističku priču. Zajedno s producentom Jerryjem Bruckheimerom, zatražio je prava na članak novinara Marka Bowdena Jihadist in Paradise.

Bowden je spreman i želi napisati scenarij baziran na članku. Inače, Bruckenheimer i Bowden su već surađivali. To je bilo na filmu redatelja Ridleyja Scotta  Black Hawk Down, koji je baziran na Bowdenovoj knjizi.

Jihadist in Paradise govori o nastajanju islamske terorističke frakcije Abu Sayyaf na Filipinima. Vođa frakcije Aldam Tilao prokrijumčari nekolicinu svojim sumišljenika u oazu i uzme 20 talaca među kojima i nekoliko Amerikanaca. Jednog američkog državljanina su ubili, a dvoje, inače misionarski par, vukli po džungli godinu i pol. Nakon dugogodišnje potrage CIA-e i filipinskih vojnih snaga, Tilao je uhićen.

Inače, po Bowdenovim knjigama snimljeno je već nekoliko filmova, ali ovo mu je tek drugi koji će biti snimljen baziran na članku. (T.Ž)