10. KOLOVOZA 2012. 13:40h

Dobitnici Zlatne palme na Vukovar film festivalu

Vukovar - Trg Franje Tuđmana

Foto

Scena
0

Tekst

Na 6. Vukovar film festivalu (VFF), festivalu podunavskih zemalja, od 22. do 26. kolovoza, bit će prikazan novi film "Iza brda" rumunjskog redatelja Cristiana Mungiua, dobitnika Zlatne palme, a predstavit će ga i dvoje glavnih glumaca, najavili su danas organizatori tog festivala.

Film "Iza brda" govori o dvije prijateljice od kojih se jedna "obećala" Bogu, a druga je zarobljena u vrtlogu duševne bolesti.

Na Cannes film festivalu ove je godine film osvojio nagradu za najbolji scenarij te za najbolje ženske glavne uloge, a glavna glumica Cosmina Stratan i glumac Valeriu Andriuta bit će gosti festivala.

U dokumentarnoj konkurenciji VFF-a je novi film "njemačkog" Turčina Fatiha Akina, "Smeće u rajskom vrtu" koji progovara o borbi crnomorske turske zajednice protiv odluke da se njihovo mjesto pretvori u odlagalište otpada.

Na Festivalu će 25. kolovoza biti održana autorsko-pravna tribinu s interaktivnom raspravom o zaštiti autorstva i ostvarivanju autorskog i srodnih prava u audiovizualnom području. Autorskopravni specijalist Stribor Jurčić je voditelj tribine koja se održava uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), u okviru Pegazovog autorskopravnog edukacijskog programa za hrvatske filmske autore, producente i umjetnike izvođače.

Party zona festivala i ove godine bit će beach bar Danube gardens gdje će se, na dan otvorenja Vukovar film festivala, održati koncert zagrebačkih hip hopera Elementala.

Organizatori festivala su Discovery d.o.o., Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!