Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

10. KOLOVOZA 2012. 13:40h

Dobitnici Zlatne palme na Vukovar film festivalu

Vukovar - Trg Franje Tuđmana

Foto

Scena
0

Tekst

Na 6. Vukovar film festivalu (VFF), festivalu podunavskih zemalja, od 22. do 26. kolovoza, bit će prikazan novi film "Iza brda" rumunjskog redatelja Cristiana Mungiua, dobitnika Zlatne palme, a predstavit će ga i dvoje glavnih glumaca, najavili su danas organizatori tog festivala.

Film "Iza brda" govori o dvije prijateljice od kojih se jedna "obećala" Bogu, a druga je zarobljena u vrtlogu duševne bolesti.

Na Cannes film festivalu ove je godine film osvojio nagradu za najbolji scenarij te za najbolje ženske glavne uloge, a glavna glumica Cosmina Stratan i glumac Valeriu Andriuta bit će gosti festivala.

U dokumentarnoj konkurenciji VFF-a je novi film "njemačkog" Turčina Fatiha Akina, "Smeće u rajskom vrtu" koji progovara o borbi crnomorske turske zajednice protiv odluke da se njihovo mjesto pretvori u odlagalište otpada.

Na Festivalu će 25. kolovoza biti održana autorsko-pravna tribinu s interaktivnom raspravom o zaštiti autorstva i ostvarivanju autorskog i srodnih prava u audiovizualnom području. Autorskopravni specijalist Stribor Jurčić je voditelj tribine koja se održava uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), u okviru Pegazovog autorskopravnog edukacijskog programa za hrvatske filmske autore, producente i umjetnike izvođače.

Party zona festivala i ove godine bit će beach bar Danube gardens gdje će se, na dan otvorenja Vukovar film festivala, održati koncert zagrebačkih hip hopera Elementala.

Organizatori festivala su Discovery d.o.o., Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar. (Hina)