UNUTRAŠNJI ŽIVOT ČOVJEKA

9. OžUJKA 2007. 12:23h

Donosioci svitanja, izložba ogledala i mozaika

Tekst

Izložba Sandre Pintarić, otvorena u Škola Lounge Baru, priča priču inspiriranu kozmičkim svjetovima.

''Donosioci svitanja'', izložba je Sandre Pintarić koja kao alat kojim izražava svoje osjećaje koristi ogledala i mozaike, a otvorena je u Škola Lounge Baru, Bogovićeva 7/2, i traje do 7. travnja. Vješto izrađeni unikati modernog su dizajna i poetične estetike.

Ogledala su neobičnih formi, s naglaskom na ravnim linijama i primarnim bojama. - Svako od njih ima svoju priču, inspiriranu kozmičkim svjetovima - rekla je umjetnica, Sandra Pintarić.

Mozaik–slike od neprozirnog stakla slagane od dugačkih pločica ili pak od nepravilnih oblika govore o unutrašnjem životu čovjeka.

Sandra Pintarić rođena je 5. siječnja 1973. godine u Zagrebu. Osnove staklarskog zanata izučila je 1995. i 1996. godine u danas vodećoj tvornici stakla Gorica Staklo. Od tada izrađuje umjetnička i dizajnerska ogledala, mozaike i razne predmete od stakla. Trinaest godina bavi se umjetničkim radom, od čega devet godina javno izlaže. Djeluje kroz samostalna i grupna izlaganja, a njena ogledala ukrašavala su nekoliko scenografija. Prijašnji radovi bili su joj koncipirani na tematici sjevernoameričkih Indijanaca  i zvjezdanog sistema. Moto umjetnice je uvijek biti izvan šablona, u potrazi za neobičnim i inovativnim.