AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

20. LIPNJA 2012. 14:53h

Fantastic Zagreb Film Festival otvara ljetnu pozornicu na Tuškancu

Foto

Scena
0

Tekst

Film se vraća na Tuškanac! Nekad napušteno kino, u srcu šume, na samo 5 minuta hoda od Ilice i gradske vreve, novi je set ovogodišnjeg izdanja Fantastic Zagreb film festivala koji će se održati od 29. lipnja do 6. srpnja. 

U osam festivalskih dana, zaljubljenici u fantastiku i srodne žanrove moći će pogledati preko 25 intrigantnih filmova. Osim već najavljenih Juan i živi mrtvaci, Twixt 3D, Ubojica Joe, Legenda o Kasparu Hauseru, Bilo jednom na sjeveru, Leteći mačevi zmajevih vrata 3D, Lista smrti i Oni žive, gledatelji će imati priliku pogledati i Rez, Bunohan, Kod 37, Blještavilo, Iskušenje sv. Ante, Pucanj u glavu, Izvanzemaljsko i Iznad crne duge.

Suspensom nabijenoj atmosferi uz noćne projekcije, kokice, pivo & sokove pridonijet će prostor ljetne pozornice u Tuškancu, trenutno jedinog pravog ljetnog kina u Zagrebu.

Fantastic Zagreb Film Festival uz već postojeće programe (Panorama, Orient Express i Ponoćno ludilo) najavljuje i dvije nove programske sekcije: Američke noćne more (American Nightmares) i Vizije (Visions).

American nightmares posvećen je novom valu mladih američkih autora i izuzetno vibrantne američke žanrovske indie scene, ali i veteranima kao što su to ove godine Francis Ford Coppola i William Friedkin.

S druge strane Visions je program posvećen avangardnijim, eksperimentalnijim, otkačenijim i bizarnijim dugometražnim naslovima koji najteže pronalaze put do šireg gledateljstva, ali prezentiraju vrlo jake i osebujne autorske glasove koji su često miljenici festivala.

U suradnji s HBO-om i ove će godine FZ prikazati cijelu drugu sezonu svjetskog fantasy spektakla ‘IGRA PRIJESTOLJA‘ u sklopu programa Noćni maraton, u subotu i nedjelju (30.6. i 1.7.) u kinu Europa!

Festival će u petak 6. srpnja zatvoriti Carpenterov "They live" u suradnji sa Sudnjim danom, festivalom kreativnih komunikacija koji će se ove godine održati 21. 12.

Ovogodišnji Fantastic Zagreb film festival odvijat će se na tri lokacije: ljetna pozornica Tuškanac, kino Europa i Cineplexx Kaptol.

Osim bogate filmske ponude, ovogodišnje izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala ponudit će posjetiteljima i pregršt zabave, a za ovu prigodu, legendarni zagrebački Ham Ham za vrijeme trajanja festivala, bit će pretvoren u Fan Fan Lounge, mjesto ludih večernjih tuluma i dnevnog chill outa tj. festivalski meeting point filmofila, filmaša, novinara, gostiju, publike i svih ljubitelja Fantastic Zagreba i fantastičnih filmova.