AUTOR: N.Š.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

3. SRPNJA 2012. 12:25h

Film o princezi Diani snima se u Hrvatskoj

Naomi Watts i Hrvoje Hribar.

Foto

Scena
0

Tekst

Film "Uhvaćeni u letu" koji prati posljednje dvije godine života Lady Di snima se u Hrvatskoj, odnosno u Opatiji i Zagrebu. Hrvatska za film zamjenjuje četiri različite lokacije - Francusku, Australiju, Veliku Britaniju te Bosnu i Hercegovinu.

Redatelj filma je Oliver Hirschbiegel, a ulogu princeze Diane glumi Naomi Watts, dok Khana utjelovljuje Naveen Andrews poznat po ulozi u seriji "Izgubljeni".

Britanske producente Douglasa Raea i Roberta Bernsteina, glumicu Naomi Watts i hrvatskog producenta Igora A. Nolu posjetili su ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar i ministar poduzetništva Gordan Maras koji je naglasio kako je ovaj projekt besplatna reklama hrvatskom turizmu.

-Britansku producentsku tvrtku Ecosse Films na dolazak u Hrvatsku potaknule su iznimne lokacije, mjere poticaja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju tj. povrat uloženih sredstava inozemnim investitorima u visini od 20% koje je Hrvatska uvela ove godine, te ne manje važna visoka razina profesionalizma domaćih filmskih djelatnika. Snimanje filma veoma je skupo i zato je važno da sve dobro funkcionira - izjavio je producent Douglas Rae.

A da su zadovoljni cjelokupnom organizacijom te stručnošću 130 hrvatskih profesinalaca koji rade na ovom filmu potvrdio je i Robert Bernstein.

-Svi su vrlo brzi i profesionalni, a redatelj, koji je na glasu kao iznimno zahtjevan, vrlo je zadovoljan s hrvatskom ekipom - kazao je Robert Bernstein.

Snimanje će trajati do 15. srpnja.