NAJLJEPŠI SAN IVANJSKE NOĆI

31. LISTOPADA 2008. 12:24h

FOTO: Zlatnik Branka Gavelle ostao kod kuće

Tekst

Za trajanja Gavellinih večeri `zavirili smo u trenutno stanje hrvatskog kazališnog trenutka i prije svega – uživali`.

Svečanom dodjelom nagrada u Gradskom dramskom kazalištu Gavella završene su 23. Gavelline večeri tijekom kojih smo imali prilike pogledati 11 najuspješnijih prošlosezonskih predstava u izvedbi hrvatskih kazališta i tri predstave izvan konkurencije gostujućih kazališta iz Novog Sada, Podgorice i Beograda.

Prosudbeno povjerenstvo Gavellinih večeri u sastavu Jasna Bilušić, Helena Braut, Pavo Marinković i Tonko Lonza, zlatnik s likom Branka Gavelle i novčanu nagradu od 20 tisuća kuna koje je dodijelio Vjesnik uručilo je upravo ansamblu kazališta Gavella za predstavu ''San Ivanjske noći'' Williama Shakespearea, a u režiji Aleksandra Popovskog.

Ivana Magdić-.--.-
Photo Ivana Magdić  

Na nagradi se zahvalio Darko Stazić, ravnatelj kazališta, a publici su se poklonili i glumci Nataša Janjić, Bojana Gregorić Vejzović, Hrvoje Klobučar, Sven Šestak, Ozren Grabarić, Filip Šovagović i Pero Kvrgić koji nas je iznenadio u ulozi Pucka.

Posebno priznanje Gavellinih večeri svojim 'razigranim humorom, maštovitošću i glumačkom virtuoznošću' zaslužila je predstava ''Kauboj'' Saše Anočića u izvedbi Teatra EXIT.

Slavodobitnici nisu časa časili i utekli su s crvenim ružama u rukama kako bi oslobodili pozornicu za predstavu Branislava Nušića ''Tako je moralo biti'' u režiji Egona Savina i izvedbi Jugoslavenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

'Priča o procesu moralne degradacije u svijetu koji je praktičan, u kojem je svaki dodir s novcem problematičan, a ljubav onemogućena' oduševila je dupkom puno kazalište i ispraćena je odgovarajućim pljeskom.

Do sljedeće godine...