29. KOLOVOZA 2012. 19:42h

Fotografije festivala "Rovinj Photodays" u Muzeju za umjetnost i obrt

Fotografija Hassana Abdelghanija "Sa distance"

Foto

Scena
0

Tekst

Muzej za umjetnost i obrt četvrtu godinu za redom nastavlja suradnju s najvećim hrvatskim fotografskim festivalom "Rovinj Photodays" pa će tako i ove godine od 4. do 30. rujna biti prikazani pobjednici i finalisti festivala, a postava je proširena te su selekcijom obuhvaćene tri izložbe.

Osim postava koji ulazi u fundus Muzeja za umjetnost i obrt, sačinjenog od fotografija ovogodišnjih laureata festivala, biti će samostalno predstavljen nagrađeni umjetnički koncept pulskog autora Hassana Abdelghanija, a posjetitelji će istodobno imati priliku pogledati atraktivan postav “Prodaja snova- suvremena hrvatska modna fotografija”, koja okuplja  najbolje hrvatske modne fotografe i neke od njihovih najuspješnijih radova nastalih u proteklih deset godina.

- Razvoj suradnje s Muzejom za umjetnost i obrt pruža festivalu adekvatnu ekstenziju i promidžbu suvremenog hrvatskog fotografskog stvaralaštva tijekom cijele godine, a samim tim autorima se omogućuje kvalitetna platforma za prezentaciju vlastitog rada i vidljivost, što je ujedno i misija festivala. Ove godine smo za muzej pripremili i jednu premijeru, izložbu fotografija Hassana Abdelghanija, "Sa distance", a uz bogati izložbeni program održavat će se i razne prezentacije, razgovori s autorima i stručna predavanja. Mogli bismo reći da će to biti zanimljiv mjesec fotografije u Zagrebu - najavio je Denis Redić, direktor festivala Rovinj Photodays.

Izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt biti će otvorene 4. rujna u 20 sati, a autorima fotografija i nazočnoj publici obratit će se Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, Denis Redić, direktor festivala Rovinj Photodays, Dubravka Osrečki Jakelić, voditeljica Zbirke novije fotografije MUO i Sandra Vitaljić, selektorica postava "Prodaja snova".