16. TRAVNJA 2012. 11:41h

Klapa Sinj obilježava 30 godinu rada

Foto

Scena
0

Tekst

Uz dobru pjesmu i brojne goste klapa Sinj će 20. travnja u dvorani Vatroslav Lisinski obilježiti 30 godina svog postojanja. Na velikom slavljeničkom koncertu klape zapjevat će Tedi Spalato, Sandra Bagarić, Iva Ajduković, ansambl Lado i mnogi drugi gosti s kojima je poznata klapa surađivala posljednjih godina.

- Pozivamo sve ljubitelje klapske pjesme da nam se pridruže na koncertu jer smo pripremili odličan repertoar pjesama. Bit će tu svega, pa i obrada nekih popularnih pjesama mlađih izvođača. Sretan sam što smo uspjeli opstati na sceni svih ovih godina, to je naša najveća nagrada - rekao nam je voditelj klape osnovane davne 1982. godine maestro Mojmir Čačija. Klapa koja nikad ne miruje izdat će i DVD s koncerta u Lisinskom koji će snimati HTV, ali i dvostruki CD. No prava poslastica slijedi u ljetnim mjesecima.

- Pripremamo veliku feštu u Sinju u povodu 30. obljetnice, ali i koncert na Poljudu - najavljuje maestro Čačija i otkriva tajnu dugovječnosti klape Sinj koja je proteklih godina osvojila mnoge nagrade i surađivala s najvećim imenima naše glazbene scene. S klapom Sinj Severina je zapjevala svoj hit ‘Virujen u te’, Oliver Dragojević svoju ‘Cesaricu’, Meri Cetinić ‘Konobu’...

- Ljubav prema klapskoj pjesmi prenijeli smo na mlađe naraštaje, a neki od njih pridružili su nam se u klapi. Zahvaljujući mlađima koji dolaze opstat ćemo mi još mnogo godina - poručuje poznati skladatelj i dobitnik mnogih glazbenih priznanja. Klapa Sinj u svoja je tri desetljeća postojanja gostovala diljem Europe, pa i na afričkom te američkom kontinentu. Snimila je šest nosača zvuka, a njezin repertoar sadrži mnoge različite izvorne napjeve, kao i novouglazbljene dalmatinske pjesme.