AUTOR: I.V.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

24. SVIBNJA 2012. 14:26h

Predstava `Moj sin samo malo sporije hoda` Ivora Martinića u N. Sadu

moj sin, zkm

Foto

Scena
0

Tekst

Zagrebačko kazalište mladih gostuje s predstavom Moj sin samo malo sporije hoda Ivora Martinića i u režiji Janusza Kice, u subotu 26. svibnja, na festivalu Sterijino pozorje (od 25. svibnja do 2. lipnja) koje će u Novom Sadu imati 57. izdanje.

Ovosezonska predstava Moj sin samo malo sporije hoda bavi se teškim obiteljskim odnosima i njihovu nesnalaženju sa svojim drugačijim članom, a do sada je višestruko nagrađivana na ovogodišnjim Marulićevim danima u Splitu (Janusz Kica za najbolju režiju, Ksenija Marinković i Doris Šarić Kukuljica za glumačka ostvarenja, Slavica Radović Nadarević za scenografsko rješenje) dok je još više nagrada dobila na netom završenom Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (za najbolju predstavu u cjelini, Ksenija Marinković za najbolju žensku ulogu,Doris Šarić Kukuljica za najbolju epizodnu ulog, Slavica Radović Nadarević za najbolju scenografiju, te Doris Kristić za najbolju kostimografiju). Ksenija Marinković koja je zablistala u ulozi požrtvovane majke dobila je i nagradu Mediteran riječkog Novog lista.

U predstavi još glume: Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Lucija Šerbedžija, Damir Šaban, Urša Raukar, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić te Goran Bogdan.