23. VELJAčE 2012. 16:32h

Stare fotografije Komižana na izložbi u Fotoklubu Split

Guljenje jabuka

Foto

Scena
0

Tekst

 

Izložba fotografija "Zaboravjene face Komiže" otvara se u petak, 24. veljače, od 19 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5. Autor izložbenog projekta je Dinko Božanić, mladi asistent s Umjetničke akademije u Splitu.

Radi se o fotografijama Komižana nastalim krajem 30-ih i početkom 40-ih godina prošlog stoljeća, autora tadašnjeg otočkog fotografa Jerka Fabrisa koji je u svojoj kući imao improvizirani fotografski studio.

Negativi tih fotografija pronađeni su na gradskom smetlištu prije više od 20 godina. Nakon što su dospjeli u ruke Dinka Božanića, on se posvetio skeniranju spomenutih negativa, sortiranju i izradi fotografija te je u Komiži u travnju 2010. otvorena interaktivna izložba fotografija. Interaktivna jer je tada posjetiocima data mogućnost da upisuju na papir uz fotografije podatke o osobama na fotografijama nakon čega je izložba dobila novu dimenziju.

U Galeriji Fotokluba bit će izloženo 30 fotografija uz prateće tekstove nastale na komiškoj izložbi. Izložba je otvorena do 7. ožujka.