AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

13. STUDENOG 2011. 20:48h

Suzy Josipović: Kuharica "Mama zna" je moje malo umjetničko djelo

Foto

Scena
0

Tekst

 

Kuharicu sam pripremala dvije godine. Ta jela svakog dana jede moja obitelj. Svako jelo sama sam skuhala i fotografirala. To je moje malo umjetničko djelo – kaže Suzy Josipović Redžepagić. Osnivačica Fashion Weeka Zagreb i bivša manekenka na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu predstavila je i potpisivala svoju kuharicu “Mama zna”.

– Kuham već 25 godina, otkad sam postala mama. Uvriježeno je mišljenje da manekenke znaju samo šetati po pisti. Ako su još i plavuše, ni diploma ni magisterij neće lako promijeniti te predrasude – napisala je magistrica marketinga u predgovoru.

Kuharicu je 46-godišnjakinja posvetila svojoj mami Nadi, a napisala ju je da bi njezine kćeri Sara (25), Hanna (14) i Tara (11) sve recepte imale na jednome mjestu. Pazila je da jela budu jednostavna i da se začini mogu kupiti u svakoj trgovini. Ima i nekoliko kompliciranijih jela.

– Jela poput guščje jetre na granny smith jabukama pripremaju se kad gosta želite impresionirati. Po mojim receptima mogu kuhati profesionalci i početnici – kaže Suzy.

I poznati ljubitelji gastronomije imali su riječi hvale za novopečenu spisateljicu.

Ana Ugarković rekla je da je čitajući recepte poželjela otrčati u kuhinju i isprobati ih, a jedan od naših najcjenjenijih gastronoma Veljko Barbieri nazvao ju je iskrenom i jednostavnom, čime se razlikuje od površnih estradiziranih kuharica kakve se često tiskaju.