23. VELJAčE 2012. 11:13h

VIDEO: Beogradski bend `Ola Horhe` dolazi u zagrebačku Tvornicu

ola horhe

Foto

Scena
0

Tekst

Beogradski bend Ola Horhe nastupa sutra u 21 sat u zagrebačkoj Tvornici kulture.  

Ola Horhe je elektro-akustični duo nastao u Beogradu 2007. godine. Osnovali su ga pijanist Andy Pavlov koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina i multiinstrumentralist Attack El Robot na bubnjevima.

Bend trenutno nastupa kao trio u postavi Andy Pavlov (sintisajzeri, vokal), Sonja Lončar (sintisajzeri, vokal), Nemanja Aćimović (akustični i elektronski bubnjevi). 

Već prvi nastup grupe OLA HORHE  izazvao je veliku pažnju, i taj koncert je izabran za događaj godine po izboru publike web magazina "Popboks".  

Njihovi prvi snimci su numere "Hotel Moscow" i "New Mexico" snimljene za izložbu "Molimo vas ne uznemiravajte" umjetničke organizacije Dezorg iz Beograda. 

Održali su veliki broj uspješnih  koncerata u regiji i nastupali u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, Skopju, Splitu, itd. Održali su uspješne turneje u Makedoniji i Sloveniji. 

Nastupali su na festivalu dizajna Magdalena u Mariboru, gdje su svirali na otvaranju izložbe dizajnera Mirka Ilića, kao i na Filmskom Festivalu na Paliću, festivalu Dis-Patch u Beogradu, Festivalu Mikser u Beogradu, Šabačkom letnjem festivalu, Beogradskom letnjem festivalu BELEF, Forest Festu, Refract Festivalu, EXIT festivalu, Sound&Vision festivalu, itd.

Njihov prvi album izašao je kao slobodan download i na vinilu za EXIT label i izdavačku kuću Odličan Hrčak iz Beograda.