AUTOR: P.Č.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

16. LIPNJA 2013. 10:48h

Završen ovosezonski Regionalni ciklus Točka-Točka-Pika

Virtuoz na violini Feng Ninga u Zagrebu.

Foto

Scena
0

Tekst

Orkestar Zagrebačke filharmonije u petak, 14.6.2013. održao je svoj posljednji koncert ovosezonskog Regionalnog ciklusa Točka-Točka-Pika u Zagrebu. Orkestrom je ravnao maestro Perry So dok je solistički dio koncerta pripao virtuozu na violini Feng Ningu, javljaju iz Zagrebačke filharmonije.

Zagrebačka publika u ovoj zaista posebnoj večeri uživala je u skladbi Samba da camera, višestruko nagrađivanom djelu hrvatskog skladatelja i predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića. Skladba iz 1985.godine, pisana za trinaest gudača ili gudački orkestar, temelji se na skladateljevu poigravanju s temeljnim ritmičkim i melodijskim uzorcima sambe kroz slijed sedam međusobno različitih sekcija.
Nastavljena Škotskom fantazijom Maxa Brucha u kojoj je violinist Feng Ning svojom besprijekornom tehnikom i dojmljivom liričnošću osvojio srca publike u dvorani te završena 4. simfonijom u e-molu Johannesa Brahmsa, kompleksnim i nadahnutim djelom, jednim od najvećih skladateljskih dostignuća uopće.

U subotu, 15.6. Orkestar, maestro So i violinist Ning sa istim programom gostovali su u Ljubljani u Dvorani Marjana Kozine gdje je i slovenska publika imala prilike uživati u bezbroj glazbenih doživljaja i ujedno zatvoriti ovosezonski Rgionalni ciklus Točka-TačkaPika!