AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

9. SRPNJA 2012. 12:35h

Završen Zagreb Tourflim Festival, Poljska osvojila glavnu nagradu

Foto

Scena
1

Tekst

U prostorijama Muzeja Mimara, u petak 6. srpnja završen je prvi Zagreb Tourfilm Festival - međunarodni festival turističkog filma.

Na svečanoj dodjeli nagrada, uručeno je ukupno 22 nagrade i prizanja te glavna nagrada (Grand Prix). Nagrade su napravljene u obliku licitarskog srca, a pobjednici najbitnijih kategorija su:

1. Najbolji TV spot/film do 2 minute – film „Polska – feel invited“ iz Poljske

2. Najbolji filmovi do 7 minuta – film „Oda Radosti“ iz Hrvatske

3. Najbolji filmovi do 60 minuta – film „On location Vienna – interiors“ iz Austrije

4. Najbolja TV reportaža ili dokumentarni film do 60 minuta – film „Nantucket“ iz Sjedinjenih
Američkih Država

Grand Prix, odnosno glavnu nagradu ovogodišnjeg Festivala, osvojio je poljski film „Polska – feel invited“, a nagradu je preuzela direktorica u Turističkoj zajednici Republike Poljske, Barbara Tutak.

Publika je na festivalu mogla uživati u najboljim turističkim filmovima svijeta koji su govorili o raznim tipovima turističke atraktivnosti – od promocije turističkih destinacija, avanturističke ponude, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta, ljudi, kulture i tradicije, religijskog, ruralnog turizma te brojnih drugih specifičnih oblika ponude. U konkurenciju su stigla 132 filma iz 37 zemalja svijeta, a peteročlani stručni žiri, koji je odabrao najbolje filmove, činili su relevantni domaći i europski stručnjaci među kojima i sam direktor CIFFT-e Alexander Kammel, dok je za predsjednika žirija odabran Đelo Hadžiselimović.