7. RUJNA 2013. 20:15h

Livada Željezničar vratio dug Slavoniji iz Požege

Foto

Slavonski Brod
0

Tekst

NK“Livada Željezničar“ – NK“ Slavonija“ 2:1 (2:0)

Igralište: Stanko Vlainić Dida

Gledatelja: 300

Vrijeme: sunčano

Sudac utakmice Ivica Šikić (Županja) 5

Pomoćni suci: Kruno Šarić, Marko Nikolić (oba Županja)

 

 

-.--.-
NK“Livada Željezničar“:

Resanović, Andrijanić,Barukčić, Čavčić, Oreć, Božić, Živić, Ćosić, Mijić, Nižić, Miličić

Trener: Braslav Ostojić

 NK“ Slavonija“ : Pavić, Pavelić,Neruda, Šulc, Golik, Darmopil, Žuljević, Parmaković, Zeba, Ergotić, Boban

Trener: Damir Bognar

Igrač utakmice : Tihomir Miličić

-.--.-
Na samom otvaranju utakmice obrana Livade Željezničara zastaje  misleći da se radi o zaleđu no Andrijanić nesmetano prolazi po lijevoj strani terena za igru, dolazi oči u oči sa danas odličnim Resanovićem te promašuje 100% prigodu. Igrala se osma minuta kada igrač Livade Željezničara Živić ide sam na vratara Slavonije ali ga nesportski sa leđa zaustavlja obrambeni igrač Slavonije hvatajući ga za rukom dres no sudac utakmice Šikić ostaje njem i ne svira očiti kazneni udarac za Livadu Željezničar. Minut poslije Tihomir Miličić prelijepim lobom matira Pavića i dovodi ljubičice u vodstvo od 1:0. U 14. minuti igrač Miličić probija cijelu obranu Slavonije po desnoj strani te izvrsno ubacuje za Barukčića koji zabija za 2:0. Pet minuta poslije Ćosić ubacuje izvrsnu loptu za Miličića koji se ne snalazi najbolje te promašuje izglednu priliku. U
-.--.-
22. minuti Golik topovski šutira sa 20 metara u okvir vrata Livade Željezničara ali Resanović odlično reagira. Sporni trenutak se dogodio u 24. minuti kada se Miličić  oslobađa predposljednjeg igrača obrane Slavonije i sam kreće na vratara Slavonije Pavića
-.--.-
no u tome trenutku sudac svira prekršaj u napadu kojeg nitko osim njega nije vidio. Dvije lijepe prigode za Slavoniju u 28. i 36. minuti ali srećom po Lubičice izuzetno dobra reakcija Resanovića.

U drugi dio igrači Livade Željezničara ulaze mnogo umorniji te Slavonija dominira terenom za igru što je dalo i ploda u 64. minuti

-.--.-
kada Pavelić zabija i smanjuje rezultat na 2:1.  Do samog kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Livada Željezničar je imala u 85. minuti još jednu izglednu priliku ali danas najbolji igrač utakmice Tihomir Miličić vidno iscrpljen ne zabija.

Vrijedno spomena je i to da je trener Livade Željezničara Braslav Ostojić danas bio primoran igrati bez tri standardna igrača koji su izostali zbog kartona, ali je taj nedostatak nadoknadio izvrsnom taktikom pogotovo u prvome djelu gdje je bilo prelijepo za gledati uigrane akcije njegovih Ljubičica.

Zanimljivo je i to da je na današnjoj utakmici predstavljena nova maskota kluba pas Atila, inače pasmine Američki Staford.

Nakon utakmice igrači Livade Željezničara otputovali su Mađarsku u toplice na zasluženi dvodnevni odmor kojim ih je počastio predsjednik kluba.

-.--.-
Ostala dva naša predstavnika u 3. HNL su zabilježila dobre rezultate.

NK Marsonia je gostovala u Našicama gdje je remizirala sa istoimenim klubom 1:1, oba gola su pala u sudačkoj nadoknadi.

NK Oriolik je ugostio NK Otok i zabilježio visoku pobjedu od čak6:0.