27. VELJAčE 2013. 12:02h

Međuvršnjačko nasilje u školama

nasilje

Foto

Slavonski Brod
0

Tekst

Ženska inicijativa HNS-a GO Slavonski Brod dana 1. ožujka 2013. godine u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, održat će predavanje na temu ,,Međuvršnjačko nasilje u školama''. Obzirom da je navedena; jedna od gorućih tema hrvatske današnjice, a o kojoj se javno nedovoljno razgovara, ŽI HNS-a GO Slavonski Brod smatra ključnim razlogom za koji se odlučila provesti predavanje ove vrste.

Predavač će biti mag. psih. Vanja Prvulović, struka će reći svoje viđenje problema, sagledati ga sa različitih aspekata, te objasniti kako pomoći odnosno djelovati kod ove vrste nasilja.

,,Ovo je kompleksan problem, te mu kao takovom treba i pristupiti, mi o nasilju razgovaramo tek kada se isto dogodi, no bitna je prevencija. U pitanju je višeslojni problem, koji zahtjeva višeslojnu edukaciju''; tim je riječima Melita Milenković, predsjednica ŽI GO HNS-a Slavonski Brod iznijela stav ŽI HNS-a BPŽ, te dodala da je od važnosti da se pozivu odazovu roditelji osnovnoškolske i srednjoškolske djece, nastavnici i profesori, te sami učenici, a obzirom da ih sve isti problem pogađa.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!