23. LISTOPADA 2013. 14:40h

Preminula Dolores Lambaša

Foto

Slavonski Brod
2

Tekst

14:10 - Ozljede su ipak bile preteške. Preminula je Dolores Lambaša.

„Nažalost, moram reći da je Dolores Lambaša umrla. Praktički smo od početka, od prijema u bolnicu vršili mjere reanimacije. Dakle, trauma je bila preteška i nespojiva sa životom“, izjavila je dr. Blanka Sabović-Körmendy, dežurni anesteziolog.

Dolores Lambaša operirana: Ozljede su opsežne, teške i opasne po život

"Jutros u 7 i 20  sati smo u našu ustanovu primili žensku osobu, politraumatiziranu u hemodinamskom šoku sa teškim ozljedama koje ugrožavaju život. Odmah je proslijeđena u operativnu salu gdje je učinjena reanimacija i svi kirurški postupci hemodinamske stabilizacije. Bolesnica je trenutno na jednici intenzivnog liječenja gdje se i dalje provode postupci, u smislu stabilizacije stanja i oporavka", kazao je voditelj odjela za kirurgiju dr. Josip Samardžić.

-.--.-

Na upit novinara, kakve su prognoze, Samardžić je ustvrdio kako je teško reći, ozljede su opsežne i teške. I dalje je životno ugrožena. Trenutno ima višestruke ozljede više organskih sistema.

Neslužbeno smo doznali da je zahvaćeno više organa, pri čemu su najteže one abdomena i unutarnjih organa.

Kako piše Jutarnji list, Lambaša je navodno u trenutku nesreće bila vezana, ali u ležećem položaju te je uslijed sudara, slijetanja s ceste i prevrtanja vozila izletjela iz njega kroz stražnje staklo.

Liječnici se bore za život Dolores Lambaše, vozaču kaznena

-.--.-
prijava

08:31 - Jutros, oko 6,45 sati, na autocesti A3 na sjevernoj kolničkoj traci kod Velike Kopanice, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene, od kojih jedna teško (opasno po život). Kako neslužbeno doznajemo radi se o poznatoj hrvatskoj glumici Dolores Lambaši koja se nalazi na odjelu reanimacije brodske Opće bolnice i njenom kolegi glumcu Stojanu Matabulju. Liječnici se bore za njezin život.

Do prometne nesreće je došlo, jer je 52-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Nissan (VŽ registracijskih oznaka), zbog ne držanja dovoljnog razmaka, udario u stražnji dio osobnog automobila Polo (SB registracijskih oznaka), kojim je upravljao 40-godišnjak, javljaju iz policije.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 32-godišnja putnica iz osobnog automobila Nissan, kojoj je ukazana liječnička pomoć te je zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 40-godišnji vozač Pola lakše ozlijeđen.

Policijski službenici protiv 52-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.