14. SVIBNJA 2012. 16:34h

Barton priznao da je pokušavao isprovocirati igrače Man Cityja

Joey Barton.

Foto

Sport
0

Tekst

Nakon dramatične utakmice između Queens Park Rangersa i Manchester Cityja u kojoj je kapetan Park Rangersa Joey Barton bio isključen zbog udarca laktom u bradu igrača Manchester Cityja Carlosa Chaveza, Barton nije prestao tvitati o svom ponašanju na utakmici.

Iako je pobjeda Manchester Cityja označila njihovo dobivanje engleske Premijerne lige nakon duge 44 godine, utakmica će ostati zapamćena i po ponašanju Joeyja Bartona tijekom i nakon utakmice. Osim što je udario Chaveza za što je dobio crveni karton, Barton se pokušao fizički sukobiti sa Sergeom Aguerom i kapetanom Cityja Vincetom Kompanyjem te je tražio Marija Balotellija, koji je također poznat po svom problematičnom ponašanju, kako bi se mogao i s njime obračunati. Sve to se dogodilo tijekom utakmice u kojoj su Park Rangersi izgubili i to sa 3:2. Nakon utakmice svoj bijes i ljutnju Barton je jasno pokazao svojim statusima na Twitteru, poznatoj društvenoj mreži. 

Barton je priznao na Twitteru  da je pokušavao učiniti sve kako bi bilo koji igrač Manchester Cityja dobio crveni karton čime bi se izjednačio broj igrača na terenu. Iako se ispričao suigračima i navijačima, ustvrdio je da to nije ni bitno. Na kraju je samo komentirao da to nije bio njegov najponosniji trenutak, no najbitnije je kako je sigurno da su Queens Park Rangersi iduće nogometne sezone u Premijernoj ligi. 

Bartonovo ponašanje izazvalo je brojna pitanja u medijima te ljutnju među navijačima obiju momčadi. Brojni nogometni stručnjaci smatraju da je upravo isključenje pomoglo Manchester Cityju da pobijedi te kako je Barton zbog svojega ponašanja trebao biti isključen.