AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

28. TRAVNJA 2012. 19:08h

Cedevita pobijedila Partizan, u finalu čeka Makabi ili Budućnost

Foto

Sport
0

Tekst

Košarkaši Partizana u ponedjeljak u 20.15 neće imati priliku i po šesti puta zaredom osvojiti naslov prvaka regionalne lige. U Tel Avivu ih je u tome onemogućila Cedevita (68:56). Nakon vrlo tvrda, gotovo negledljiva početka obiju momčadi, Zagrepčani su drugom poluvremenu stekli kapitalnu prednost i dobrom obranom ju sačuvali. Doduše, pomogli su i crno-bijeli koji su slobodna bacanja pucali sa samo 50 posto uspješnosti (11-22).

Za razliku od Beograđana koji su bili "usamljeni", cedevitaše je bodrilo oko 160 navijača pristiglih čarterom iz Hrvatske, ali i 20-tak hrvatskih vojnika koji su UN-ovoj misiji razgraničenja na sirijskoj strani Golanske visoravni. Svi oni navijali su zdušno svih 40 minuta i pomagali Anzulovićevu sastavu da prebrodi krizna razdoblja. A psiha je bila presudna, ustvrdio je Cedevitin razigravač Dontaye Draper.

- Znao sam da, ako im se mentalno suprotstavimo, imamo izgleda jer oni su dosad tako pobjeđivali.

Psihološki najstabilniji cedevitaš bio je Chris Owens. Šest od svojih 18 koševa pogodio je u samoj završnici utakmice, pogađajući preko Partizanova centra i najboljeg im igrača Raduljice (15 koševa).

Koševe za Cedevitu postizali su još Bilan (15), Car (10), Draper (8), Opačak (5), Vukušić (5), Warren (4) i Baždarić