AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

19. VELJAčE 2012. 16:03h

Dom sportova: Održava se humanitarni stolnoteniski turnir

Humanitarni stolnoteniski turnir u Domu stolnog tenisa

Foto

Sport
0

Tekst

Više od 400 igrača iz 60 hrvatskih klubova natječe se ovog vikenda na humanitarnom stolnoteniskom turniru Hrvatskog stolnoteniskog saveza u Domu sportova. Povod je prikupljanje sredstava za kupnju dječjih igračaka i didaktičkih pomagala za bolnicu Sestara milosrdnica. Svaki natjecatelj trebao je priložiti dječju igračku, a došli su iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Vukovara.

Turniru je nazočio i gradonačelnik Milan Bandić koji je nakon uvodnog pozdrava odigrao kratki stolnoteniski meč protiv đakona zagrebačke nadbiskupije Marijana Spehnjaka i doktorice Valentine Matijević. Velečeasni je prisutne oduševio svojom igrom.

 - Odaziv je izvanredan - ustvrdio je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza i dodao kako je ovo ujedno i uvertira u međunarodno prvenstvo u stolnom tenisu koje će se u Zagrebu održati u svibnju.

U dvorani prepunoj djece zatekli smo i 11-godišnjeg Nikolu Grubića koji marljivo trenira već godinu dana.

- Drage volje i velikog srca naš klub prikupio je i dao igračke. Druženje i razvijanje pozitivnih ljudskih osobina cilj je ovog okupljanja, kako bi se najmlađi na pozitivan način naučili pobjeđivati - objasnio je njegov trener Miroslav Cebović iz stolnoteniskog kluba Sesvete.