1. OžUJKA 2011. 08:28h

Džarovski: Platini je kupio glasove na izborima za predsjednika Uefe

Foto

Sport
0

Tekst

- Prvu sam utakmicu namjestio 1973. godine. Bio je to susret Tikveš - Makedonija Đorče Petrov, u kojem je Makedoniji trebala pobjeda da ostane u ligi. Pobijedila je i ostala u ligi, a tu uslugu dobio sam 400 tisuća dinara, kazao je Velibor Džarovski.

Iza njega velika "karijera" te ističe da se nije bojao ni Tita.

- Miljan Miljanić i Slavko Šajber su me proglasili za najveće zlo u jugo nogometu. Teretili su me za 21 utakmicu, od ukupno 22 koliko sam do tog trenutka namjestio. Nisu mi mogli ništa, jer nije bilo dokaza.

Objasnio je svoje djelovanje.

- Razradio sam sistem do detalja. Pratio sam igrače koji vole kockati, jer gde je kocka, tu je i dug. Obično sam surađivao s bekovima, stoperom i vratarom. Dovoljna je bila samo jedna njihova pogreška da se završi posao.

Povod razgovora s Džarovskim bila je posjeta Michela Platinija Srbiji.

- Namještaljki ima svuda. Pa i Platini je namjestio izbore na kojima je izabran za Uefina predsjednika. Kupovao je glasove. No, ne vjerujem da je kupio glas srpskog saveza. Tomislav Karadžić bi mu sigurno opalio šamarčinu da ga je probao kupiti, što se ne može reći za predsjednika makedonskog saveza. Haralampije Hadžiristevski bi prodao glas i za tisuću eura - podvukao je Džarovski.