Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

6. SRPNJA 2012. 16:09h

Euroliga: Cedevita upala u jaku i atraktivnu skupinu

Foto

Sport
0

Tekst

Cedevita će u premijernom nastupu u Euroligi igrati u skupini C. Ždrijeb u Barceloni donio je za protivnike aktualne prvake Europe grčki Olympiakos, španjolsku Caja Laboral Vitoriju, turski Anadolu Efes Istanbul, litavski Žalgiris Kaunas i talijanski EA7 Armani Milano.

Ždrijeb u Barceloni uživo je pratio direktor Cedevite Krešimir Novosel koji smatra kako je hrvatski predstavnik dobio atraktivnu skupinu. "Dobili smo atraktivnu i vrlo jaku skupinu na čelu s aktualnim prvacima Europe Olympiacosom. Skupina je vrlo izjednačena i teško je reći tko može dalje. S naše strane vjerujem da ćemo uz trenera Maljkovića složiti respektabilan roster koji će biti konkurentan, pa iako su momčadi s tradicijom i velikim proračunima s protivničke strane tko zna?! Mi ćemo se dobro pripremiti i probati napraviti sve da pred našom publikom uz super atraktivne protivnike napravimo pravi ambijent i da budemo pravi suparnici. Svakako da ćemo kao klub steći ogromno iskustvo za buduće sezone ali ne predajemo se i vjerujemo da možemo napraviti iznenađenje i proći u TOP 16," kazao je Novosel.

Ždrijeb je pratio, ali iz Zagreba preko weba i igrač Marko Car. "Skupina je jako zanimljiva i atraktivna, a o ambicijama za sada ne mogu govoriti s obzirom da još nismo kompletirali sastav. Protivnici su nam sjajni klubovi s tradicijom i bit će, siguran sam, veliki mamac za publiku. Ždrijeb je mogao biti i bolji i gori ali ispalo je baš po mjeri. Nitko nije nepobjediv, kod kuće možemo napraviti sjajnu domaćinsku atmosferu a i vani nećemo biti za podcjenjivanje. Zašto ne? Možemo se nadati prolasku u TOP 16," smatra Car. (Hina)