AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

19. SIJEčNJA 2012. 17:40h

F1: Jergović: Prekidam suradnju sa Štetnerom jer mi nije vratio novac

BMW formula i Rober Kubica

Foto

Sport
0

Tekst

- Prekidam suradnju s tvrtkom Kreator. Do raskida dolazi iz klasičnih razloga nepodmirenih obaveza od strane vlasnika Kreatora Davorina Štetnera - objašnjava Mladen Jergović.

-  Prošlog proljeća, minutu do dvanaest, na Štetnerovu molbu uskočio sam s pozamašnom osobnom pozajmicom. Da nisam to učinio, Hrvatska bi po prvi put nakon 40 godina ostala bez Formule 1 na televiziji. Ugovoreni rok vraćanja tog beskamatnog duga bio je striktno mjesec dana. Danas, osam mjeseci kasnije, nakon bezbroj obećanja i izbjegavanja, još nisam vidio svoj novac. Jasno je da u takvim okolnostima daljnja suradnja između mene i Kreatora nije moguća. Sa situacijom su u punoj mjeri upoznati Bernie Ecclestone i FOM, njegova londonska firma koja je vlasnik globalnih TV prava za Formulu 1, u kojoj sam radio 15 godina - objašnjava Jergović.

Davorin Štetner, s druge strane, tvrdi kako je do razilaska došlo zbog prevelikih Jergovićevih zahtjeva.

- Kreator grupa prekinula je suradnju s gospodinom Jergovićem koji je dosad komentirao utrke Formule 1. Na raskid suradnje odlučili smo se jer je gospodin Jergović inzistirao na znatno većem honoraru u odnosu na prošli angažman. Usporedbe radi, Jergovićev honorar za prošlosezonski prijenos utrka Formule 1 bio je na razini komentatora BBC-a. Na nerealne zahtjeve gospodina Jergovića u ovako teškim vremenima nismo mogli pristati.

O isplatama svojim zaposlenicima dodaje:

- Kreator je dosad ispunio sve svoje poslovne obveze prema svojim suradnicima, a tako će činiti i ubuduće. Gospodin Jergović pozajmio je Kreator grupi 50 tisuća eura po kamati od 14 posto. Dio novca vratili smo sukladno ugovoru, a tako će biti i s ostatkom poslovne pozajmnice - zaključuje Štetner.