AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

30. SIJEčNJA 2012. 10:06h

Gore ne može: Mravi izgubili utakmicu u kojoj su pred kraj vodili 62:47!

košarka

Foto

Sport
0

Tekst

Mravi su početkom posljednje četvrtine vodili 62:47, ali nisu iskoristili dobru igru centara Kasuna (19 koševa, 15 skokova) i Maya (12 koševa)

I uz "plus 9" dvije minute prije kraja osnovnog dijela susreta, košarkaši Zagreba uspjeli su izgubiti od Olimpije, i to u produžetku (69:69, 74:78). Dogodilo se to zbog nevjerojatne smušenosti pod presingom gostiju koji je urodio plodom s nezamislivih 30 izgubljenih lopti (Rančić 7, Babić 6).

Podbacili braniči

Šokiran ishodom bio je i Zagrebov trener Vladimir Androić čija je momčad početkom posljednje četvrtine vodila 62:47, ali nije iskoristila dobru igru centara Kasuna (19 koševa, 15 skokova) i Maya (12 koševa) jer su braniči podbacili:

- To s izgubljenim loptama stvarno je nevjerojatan podatak, a još veći raritet je da u 25 minuta nismo uspjeli osvojiti niti jednu loptu. Sami smo se pobijedili, voda nam je ušla u uši, nismo imali vođu na terenu - priznao je trener.

Nakon više od dva mjeseca posta (posljednji put je minutažu imao 19. studenoga protiv Heliosa), za seniore Zagreba ponovo je zaigrao nadareni 17-godišnjak Dario Šarić. Za 15 minuta drugog poluvrmena Dario je ubacio devet koševa bez promašaja.

Trener iznenadio Darija

- Dario je imao lijepi povratak. Ostavio je dobar utisak. Kada je sve krenulo nizbrdo nisam ga htio uvoditi u problem jer nismo imali igrača na terenu koji bi mu kvalitetom igre dao potporu - objasnio je Šarić.

Nakon utakmice Dario je vagao riječi:

- Iznenadio me trener kada me stavio u petorku početkom drugog poluvremenu. Trudio sam se da obrana što manje pati zbog mog prisustva. Posljednje treninge bio sam u drugoj petorci i ne želim se bilo kakvim izjavama vratiti na staro. Da se ponovo ne raspredaju priče. Ja sam sretan, zadovoljan statusom i odnosom trenera prema meni.

Poredak ABA lige: 1. Makabi 17-1, 2. Cedevita 13-4, 3. Budućnost 13-5, 4. Partizan 12-6...8. Cibona 9-9, 9. Zagreb 9-9...