AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

25. SVIBNJA 2012. 16:00h

Hrvatska prvak Europe u pikadu u disciplini muških parova, cure srebrne

pikado

Foto

Sport
0

Tekst

Nastavlja se briljantan nastup hrvatskih pikadista na Europskom prvenstvu koje se od 19. do 25. svibnja održava u turskoj Antalyji. Zdravko Antunović i Dragutin Horvat postali su prvaci Europe u disciplini parova u muškoj konkurenciji, dok su Đurđica Delić i Jasna Šegvić osvojile srebro kod dama.

Tako sada Hrvatska ima ukupno četiri medalje na EP nakon što je jučer zlato osvojila naša muška reprezentacija, dok je u utorak ekipa Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca postala klupski viceprvak Europe.


Zdravku Antunoviću iz Županje je to drugo zlato nakon što je jučer sudjelovao u pohodu muške reprezentacije na europski tron, što je bila četvrta uzastopna titula europskih prvaka za Strelovite. Antunović je za partnera u disciplini parova izabrao Dragutina Horvata, naše inozemno pojačanje jer je Horvat rođen i živi u Kassalu u Njemačkoj. Na kraju se to pokazalo kao dobitna kombinacija, a u finalu su nadigrali španjolski dvojac Santana i Corral.
Njih dvojica su na europskom tronu u disciplini parova naslijedili Borisa Krčmara i Vladu Deščaka koji su bili prvaci Europe 2009. i 2011., a ove godine su završili na diobi 17. mjesta. Isticanje zaslužuje i solidno 9. mjesto, u konkurenciji čak 127 parova iz cijele Europe, klupskih suigrača iz kaštelskog Posejdona, Ivana Bilele i Vladimira Lešića.
Srebro splitskog dvojca Đurđice Delić i Jasne Šegvić ima posebnu težinu jer je osvojeno u strahovito jakoj konkurenciji. Bolja od njih bila je samo ruska kombinacija Nagapetyants i Dobromyslova, dvojac koji je ovog trenutka broj 1 na svijetu i nedodirljive su za konkurenciju. Iza naših su ostale vrhunske igračice iz Češke (sjajne Benešova i Kotlarikova su se morale zadovoljiti broncom), dok je Njemačka, koja ima nekoliko desetina tisuća registriranih pikadistica, u usporedbi s naših 220, ostala bez medalje.

Vrijedi istaknuti i solidno 13. mjesto Ane Brzić i Rine Radun, djevojki također iz Splita koji
se tako prometnuo u europsku pikado velesilu, dok su Vlasta Stankić i Nevenka Šalat Franičević,
dvojac iz reprezentacije, završile na diobi 17. mjesta.