25. LIPNJA 2012. 16:35h

Hrvatske košarkašice pobijedile Mozambik

Košarkaška lopta

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatske košarkašice pobijedile su danas Mozambik s 84:62 (42:25) u prvoj utakmici kvalifikacijskoj turnira za OI koji se održava u Ankari od ponedjeljka do nedjelje.

Hrvatske košarkašice su imale samo jači trening u dvoboju s petom afričkom momčadi, pogotovu u prvom dijelu kada je Mozambik postigao samo 24 koša. Kod hrvatskih igračica najviše su koševa dale Lelas (20), Mandir (16), Ivezić (14) i Salopek (9), a trener Bralić je koristio sve svoje igračice. Hrvatska drugu utakmicu igra u srijedu u 13.30 sati protiv Južne Koreje, a taj će dvoboj odrediti pobjednika skupine. Naša skupina se u četvrtfinalu križa sa grupom u kojoj su Francuska, Kanada i Mali.

Na ovom turniru sudjeluje 12 reprezentacija s pet kontinenata, a samo pet ekipa priključit će se onima koji su se već plasirali na Igre - Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji, Brazilu, Kini i Rusiji.Dvanaest reprezentacija sudionica kvalifikacija podijeljene su u četiri skupine po četiri ekipe, od kojih se prve dvije plasiraju u četvrtfinale. Pobjednice tih četvrtfinala ostvarit će plasman na Igre, a ekipe koje izgube idu u razigravanje za peto mjesto koje također vodi u London. (Hina)