Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

5. SRPNJA 2012. 15:59h

INA postala sponzorom Hrvatskog olimpijskog odbora

Ina

Foto

Sport
0

Tekst

Točno 22 dana prije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu na kojima će nastupiti rekordan broj od 108 hrvatskih sportaša, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) potpisao je jednogodišnji sponzorski ugovor s našom naftnom kompanijom INA-om koja je tako postala "zlatni sponzor" HOO-a.

"Ponosni smo što je i INA, kao društveno odgovorna kompanija, postala sponzor HOO-a", izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Potpisivanju ugovora u prostorijama HOO-a prisustvovao je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na što se Mateša osvrnuo riječima:

"Dolazak resornog ministra još je jedan dokaz kako ova vlada brine za sport".

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop podsjetio je kako je INA bila sponzor HOO-a od 2002. do 2009. godine, te je ovo ustvari njezin povratak u hrvatsku olimpijsku obitelj.

"Vjerujemo kako će rezultati naših sportaša u Londonu pridonijeti produženju ovog ugovora na još četiri godine, odnosno da će nas INA pratiti i u projektu Rio de Janeiro 2016", naglasio je Čop.

U ime INA-e ugovor je potpisao predsjednik uprave ove kompanije Zoltan Aldott koji je kazao kako mu je drago što su INA i HOO obnovili svoju suradnju.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović kazao je kako je INA do sada financijski pomagala školski sport i kampove za mlade sportaše, a sada je još pojačala svoju ulogu u financiranju hrvatskog sporta.

"Ovo je dobar primjer kako jedna uspješna i inovativna kompanija može biti i društveno odgovorna. Brojka od 108 hrvatskih olimpijaca je impresivna, a vjerujem kako će zakon o sportu i zakon o sportskoj inspekciji koje će ova vlada predložiti Saboru na usvajanje pomoći da ta brojka bude i veća", rekao je ministar Jovanović. (Hina)