AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

2. VELJAčE 2012. 13:27h

Ivan Šijan zabio prvi gol za Medveščak u EBEL-u

Foto

Sport
0

Tekst

I on je dočekao. Bek Medveščaka Ivan Šijan (21) zabio je prvi gol u EBEL-u, i to baš na gostovanju kod najskuplje momčadi lige Red Bull Salzburga (poraz 3:4 u produžetku).

Počastili ga slatkišima

– Kada mi je Sertić proslijedio pak i kada sam vidio poluprazna vrata, kroz glavu mi je proletjelo da moram zabiti. Instinktivno sam zapucao i, srećom, u idućem trenutku pak je bio u mreži – opisao je svoj prvijenac Šijan i dodao:

– Neopisivo sam se dobro osjećao, taj prvijenac je zaista poseban trenutak. Prvi je najteži, nadam se da će sada biti lakše.

Suigrači su mu sačuvali pak, donijeli su mu ga na kraju trećine.

– Imat će posebno mjesto u vitrini s trofejima – kaže Šijan.

Inicijaciju zbog prvog gola nije doživio.

– Nije bilo razloga za preveliko slavlje, ipak smo izgubili u produžetku. Rundu suigračima još nisam platio, dapače oni su me počastili slatkišima dok smo stajali na benzinskoj crpki pri povratku iz Salzburga – rekao je mladi Zagrepčanin i dodao:

– No, svjestan sam da će me taj pogodak dosta koštati, jer uza suigrače morat ću počastiti i prijatelje, ha-ha.

Učvrstili drugo mjesto

Medvjedi su se bodom iz Salzburga učvrstili na drugome mjestu na ljestvici, no nemaju vremena za opuštanje. Već sutra na Šalatu stiže Olimpija.

– Jedva čekam utakmice na Šalati, to je moj hokejaški dom, ondje sam počeo trenirati već s četiri godine – rekao je Šijan.

Ne boji se temperature od 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice.

– Igrao sam na Šalati i po većoj hladnoći. Doduše, sada će možda biti teže jer većinu utakmice ipak sjedim na klupi – zaključio je bek Medveščaka.