AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

10. OžUJKA 2012. 20:05h

Japanski reprezentativac Inoha igra za Kobe Vissel dok je službeno Hajdukov

Foto

Sport
0

Tekst

Dugo su šutjeli u Hajduku o japanskom reprezentativcu Masahiku Inohi, koji je na početku priprema otišao iz Poljuda, pa mu je Hrvoje Maleš isplatio sva dugovanja nadajući se da će se Japanac vratiti... A Inoha i njegov menadžer poručivali su da će dobiti slobodne papire od Fife i da Inoha prema Hajduku nema obveza.

Sada više nema povratka, Inoha je debitirao u prvenstvu Japana, u svom broju 19 na dresu sudjelovao je u 3:2 gostujućoj pobjedi Kobe Vissela, za koji je potpisao ugovor, protiv Gambe Osaka. U Hajduku su se neugodno iznenadili kada su vidjeli da je Inoha ipak igrao za Kobe. Naime, taj spor je na arbitražnom sudu Fife, Inoha traži raskid ugovora na Hajdukovu štetu zbog neisplate plaća. Bijeli će, pak, tražiti odštetu, jer Inohu tretiraju kao svog igrača pod suspenzijom.

– Posljednja spoznaja koju imamo o slučaju Inoha je da je Fifa odredila suca, Amerikanca, koji ima presuditi u sporu. Mi ga tretiramo kao Hajdukova igrača pod suspenzijom. Japanski savez od HNS-a zatražio je međunarodnu dozvolu za Inohu, ali je nije dobio. Nikakvih drugih informacija nemamo – rekao je Hajdukov odvjetnik Damir Primorac.

Postoji mogućnost da je Fifa Inohi dala mogućnost igranja za Kobe do okončanja postupka, a budu li Japanci morali platiti odštetu Hajduku, to će i napraviti. Sada je sve na umješnosti Hajdukovih odvjetnika. Dakle, Hajduk nije odustao od odštete za Inohu, ali situacija baš i ne izgleda povoljno za bijele i blizu su, ako se to već nije i dogodilo, gubitku još jednog spora.