TEKST: R.J.
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

RAK-RANA KLUBA

11. TRAVNJA 2009. 12:00h

Kljaić: Najveće zlo Zagreba je Božidar Jović

Vjekoslava Bah i Neno Kljaić na koncertu Joleta i Jelene Rozge u Shamballi

Foto

Sport
0

Tekst

Zagreb se mora riješiti rak-rane i dok se je ne riješi, neće napraviti potreban iskorak i postati velik klub, rekao je Nenad Kljaić.

Bivši trener RK Zagreb Nenad Kljaić ponovno bi htio trenirati, no u Hrvatskoj nema kluba u kojem je ta funkcija adekvatno plaćena, osim u Zagrebu gdje je u kolovozu 2007. godine dobio otkaz.

- Situacija je kod nas takva da praktično osim Zagreba nemamo klub u kojem je trener adekvatno plaćen i može raditi na razini koja mene zanima. Možda postoje još samo dva, tri kluba u Hrvatskoj u kojima se nešto bolje i organiziranije radi - izjavio je Kljaić za Sportske novosti i dodao da bi radije ostao doma nego išao u inozemstvo.

Kljaiću je žao što se nije mogao dokazati u Zagrebu gdje je, kako tvrdi, dobio otkaz nakon zakulisnih igara.

Kada je vodio Zagreb, nije imao ovako jaku momčad

Kada je prije dvije godine vodio Zagreb, nije imao ovako jaku momčad, no jedna se stvar nije promijenila.

- Ista ekipa opet je napravila iste stvari s promjenom trenera i dok se Zagreb ne riješi te rak-rane, neće napraviti taj potrebni iskorak i postati doista velik klub. Politiku u klubu vodi ekipa iz Banje Luke, oni imaju svoje interese, trguju s igračima. Pa treneri imaju svoju agenciju!? Meni su pilili dasku, a ove su sezone to učinili i Červaru. Ta se ekipa ne vodi kvalitetom, nego gura svoje ljude u klub i oko njega - rekao je Kljaić i dodao da je najveće zlo kluba Božidar Jović koji cijelo vrijeme rovari, a nema nikakve odgovornosti.

Kljaić nije poštedio niti jednog od trenera Zagreb Croatia osiguranja, Senjanina Maglajliju koji, kako Kljaić tvrdi, trguje igračima.