AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

29. OžUJKA 2012. 11:12h

Lino Červar: Zagreb će igrati puno opuštenije nego Kiel

Lino Červar na okupljanju rukometaša

Foto

Sport
0

Tekst

Lino Červar, najuspješniji hrvatski trener, danas na klupi skopskog Metalurga, vjeruje da zagrebaši mogu svladati Kiel i izboriti završni turnir Lige prvaka u Kölnu.

– Priliku za Zagreb vidim u kratkim napadima Kiela. Naime, Jicha, Ilić i Andersson jednostavno su brzi na okidaču i mnogo šutiraju. Naravno, često puta i promašuju, što je prilika za brze kontre Horvata i Štrleka – rekao je Lino Červar.

Omeyer više nije problem

Da, ali što ako njihova vanjska linija bude precizna?

– Može se dogoditi, ali to su rijetki trenuci – istaknuo je Lino.

Zaboravljate da je na vratima Kiela Omeyer koji je toliko puta zagorčao život hrvatskim rukometašima.

– Nije se baš istaknuo protiv nas na posljednjem europskom prvenstvu. Vjerujem da nema više straha od njega. Zagreb nema što izgubiti i uvjeren sam da će igrati puno opuštenije nego Kiel koji je favorit i kao takav taj status mora opravdati na parketu – istaknuo je Lino Červar.

Od osam međusobnih utakmica, zagrebaši su čak jednom pobijedili u gostima. Bilo je to 2003. godine. Jedan od junaka te utakmice bio je Hrvoje Horvat, tada srednji vanjski igrač zagrebaša.

– Sjećam se da nam je za sljedeći krug natjecanja trebala pobjeda u Kielu, ali i poraz Constante u Skopju. Poklopilo se oboje. Naši vratari bili su odlični, a i u obrani smo igrali jako dobro. Daleko od toga da Kiel ne možemo ponovo iznenaditi, iako je riječ o trenutačno najboljoj momčadi svijeta – istaknuo je Horvat.

Kakav je recept?

– Dobra obrana i polukontra. Zagreb ima i jedno i drugo. A i momčad Ivice Obrvana ovaj put neće igrati u grču kao protiv Metalurga. Tada je morala pobijediti, psihički pritisak bio je prevelik. U igri s Kielom neće biti grča jer je on favorit – rekao je Horvat.

Novac nije problem

U njegovo vrijeme Kiel je imao Lövgrena, prvi je put Ligu prvaka osvojio s Karabatićem, a danas je zvijezda Jicha.

– To je klub koji ne pita koliko košta koji igrač. Koga Nijemci požele, toga i dovedu – zaključio je Cveba, danas igrač Dubrave