31. SVIBNJA 2012. 16:13h

Na ATP-u Umag gostuju Verdasco, Ferrero i Dolgopolov

Foto

Sport
0

Tekst

Najstariji hrvatski teniski turnir ove će godine biti najjači do sada. Umag će u svom 23. izdanju od 5. do 15. srpnja ugostiti najbolje hrvatske tenisače ali i poznata strana imena.

Prošlogodišnji turnir dobio je nagradu za izvrsnost krovne teniske organizacije, a direktor Vanja Božičković uvjeren je kako će ove godine ljestvica biti postavljena na još viši nivo.

"Gledat ćemo fantastičan tenis. Dolaze nam tri naša najbolja igrača, Čilić, Karlović i Dodig. Dolaze nam i tri pobjednika turnira, Verdasco, Ferrero i Dolgopolov", najavio je Božičković.

U Umag ovog ljeta dolazi sedam igrača iz Top 50 ATP liste, no pod povećalom su uvijek hrvatski predstavnici.

"Od svih naših igrača očekujemo puno. Oni vole dolaziti u Umag i vole igrati pred domaćom publikom", zaključio je Božičković.

Pozivincu za turniru zatražio je i Francuz Richard Gasquet, trenutačno 20. igrač svijeta. Dolazi i 23. igrač svijeta Španjolac Marcel Granollers, vraćaju se i bivši finalist Talijan Potito Starace, njegov zemljak Fabio Fognini i Argentinac Carlos Berlocq.

"Poticanje izvrsnosti u svim područjima, pa tako i u sportu, najvažniji je cilj djelovanja ministarstva kojemu sam na čelu. Umaški turnir sjajan je primjer i za druge sportove, a posebno mi je drago da će domaća publika moći navijati za naše najbolje tenisače. Vjerujem da svi možemo puno naučiti iz iskustva organizatora ovog turnira i to iskustvo primijeniti i na druge sportske priredbe", rekao je ministar Jovanović. A da ovo nije samo teniski turnir već turistički proizvod naglasio je ministar turizma Veljko Ostojić.

"Stalnim inovacijama ovaj turnir pridonosi izgradnji Umaga kao destinacije vrhunskog sporta, vrhunske hrane i vrhunskog turizma. Sinergija sporta i turizma koja je ovdje ostvarena svakako jača i Istru kao destinaciju, kao i cijeli hrvatski turizam", rekao je ministar Ostojić. (N.Š./Mediaservis)