Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

16. LIPNJA 2013. 10:24h

NHL: Boston izjednačio

Foto

Sport
0

Tekst

Dan Paille je zabio gol u produžetku za pobjedu Boston Bruinsa od 2-1 nad Chicago Blackhawksima u drugoj utakmici finala Stanley kupa i za izjednačenje na 1-1 u seriji od četiri pobjede.
To je sedma utakmica zaredom kojoj je trebao produžetak da se odluči pobjednik. Činilo se da će i ovoj utakmici trebati nekoliko produžetaka prije nego he Paille, koji je asistirao kod Bostonovog gola, dobio pak od Tylera Seguina i onda svladao vratara Chicaga Coreya Crawforda. Finale se sada seli u Boston gdje se u ponedjeljak igra treća utakmica.

Patrick Sharp je doveo Chicago u vodstvo svladavši vratara Bostona Tuukku Raska za 1-0 u prvoj trećini u kojoj su Blackhawksi bili dominantni nadigravši Boston u udarcima prema suparničkim vratima sa 19-4.

"Mislio sam da u prvoj trećini uopće nismo tamo. Imali su potpunu kontrolu te trećine. Tukka nas je zadržao u utakmici", kazao je trener Bruinsa Claude Julien.

Nakon prve trećine koj je pripala Blackhawksima, Bruinsi su polako preuzimali kontrolu u druga dva dijela utakmice.

"Mislim da smo stali na kraju", kazao je trener Chicaga Joel Quenneville. "Imali smo savršen početak utakmice, a onda smo prestali raditi to što smo radili uspješno. Samo samo stajali a oni su napali".

Bruinsi su se pokazali jačima u drugoj trećini i to su kapitalizirali golom Chrisa Kellyja kojim su izjednačili na 1-1.

Što se tiče vratara, Rask je obranio 34 udarca prema svojim vratima, a Crawford 28.

(Hina)