8. VELJAčE 2012. 14:40h

Nicolas Anelka: U Chelseaju su me svojski ponižavali!

Foto

Sport
0

Tekst

Nicolas Anelka u novom se klubu, kineskoj Shangai Shenhuai, preporodio. Mjesec dana nakon što je potpisao ''masni'' ugovor, dok s novom momčadi odrađuje pripreme u Španjolskoj, počeo je govoriti o užasnom razdoblju koje je prolazio u Chelseaju u posljednjih nekoliko mjeseci za koje kaže da su bili ponižavajući kraj. 

Morao je trenirati s juniorskom momčadi i koristiti se drugom svlačionicom, čak auto parkirati na mjesta za rezervne igrače. Iako je bio stožerni igrač Carla Ancelottija kad su bluesi prije dvije sezone osvojili i naslov i FA kup, Andre Villas-Boas nije ga volio.

– Možda nekad jesam svojeglav, no nikad ne pravim nevolje u momčadi. Kad me stavio s mlađim igračima, rekao mi je da je to sve od nogometa za mene – otkriva Francuz. 

Kaže da je tek tada osjetio kako težak može biti nogometni svijet.

– Jedan dan možeš zabijati golove i davati sve od sebe za klub, no, kad odlaziš, moraš to napraviti bez žaljenja. Nema tu prijateljstva. Nažalost, takva je istina.

32-godišnjem bivšem napadaču Arsenala, Real Madrida, Liverpoola, Boltona... nije to prvi loš tretman u životu. Ne vole ga pretjerano ni mediji u domovini iako je reprezentaciji i te kako pridonio.

– Nakon svega što sam prošao s tricolorima imam osjećaj da sam napravio nešto dobro, zadovoljan sam sobom i najvažnije mi je da dečki iz mog kvarta budu ponosni na mene – kaže Anelka, no dodaje:

– Boljet će me odnos novinara prema meni do kraja života. Kad znaš da si izvršio svoju dužnost, a oni dođu i zabiju ti nož u leđa, to zaista jako boli – zaključio je Anelka.