AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

20. LIPNJA 2012. 16:08h

Otvoren FC Barcelona Camp Croatia, održani prvi treninzi

Foto

Sport
2

Tekst

Prvi treninzi FC Barcelona Campa Croatia, nogometnog kampa u organizaciji FCB ESCOLA, službene nogometne škole FC Barcelone održavaju se od ponedjeljka na terenima „NK Hrvatski dragovoljac“ u Sigetu. Oko 150 polaznika kampa u Zagrebu imalo je priliku okušati svoju nogometnu vještinu uz vodstvo vrhunskih stručnjaka poput Isaaca Guerrera Hernandeza, koordinatora FCB ESCOLE i njegovih suradnika Miguela Olmo Fortea i Josepa Ramóna Olivé Díaza.

Koordinator FCB ESCOLE, Isaac Guerrero Hernandez, koji je sa suradnicima pristigao izravno iz Valencije s netom završenog omladinskog prvenstva Španjolske, izrekao je svoje dojmove s prvih treninga kampa u Zagrebu:

„Iako je teško sažeti dojmove nakon tek nekoliko treninga, zadovoljni smo viđenim u Zagrebu. Pogotovo ako u obzir uzmemo i dojmove s prošlogodišnjeg kampa. Hrvatska je slična Kataloniji, mediteranska je zemlja i ljudi obožavaju nogomet, tako da nismo iznenađeni razinom talenta u Hrvatskoj.“

Isaac Guerrero, koji je ove godine odradio nekoliko utakmica kao pomoćni trener na klupi prve momčadi, osvrnuo se na ono što mogu očekivati polaznici kampa:

„Idejni cilj kampa u Hrvatskoj je i vašoj djeci približiti metodologiju rada FCB ESCOLE. Svaki polaznik FCB ESCOLE, kao I FCB Campa radi po istoj metodologiji, naravno prilagođenoj njegovom uzrastu. Svakom djetetu pristupamo individualno, te sa svakom skupinom od maksimalno 10 do 12 igrača ili od 4 do 6 ako su vratari radi poseban trener."

Podsjećamo, FC Barcelona Camp Croatia 2012 od slijedećeg se tjedna seli u Poreč, od 25. do 29. lipnja, na terene sportskog centra „Zelena Laguna“, a tjedan potom, od 02. do 06. srpnja u Slavonski Brod, na terene „NK Livada Željezničar“.