31. KOLOVOZA 2012. 09:13h

POI London: Stolnotenisač Gregorović startao porazom

Dom sportova gcdje se oržava Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatski stolnotenisač Vjekoslav Gregorović porazom je otvorio nastup u skupini D na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Gregorović, koji ima cerebralne ozljede i nastupa u konkurenciji stojećih paraolimpijaca izgubio je od Lam Hing Choya iz Hong Konga 0:3 (10:12, 7:11, 7:11).

Vlasnik srebrne medalje s ekipnog EP-a u Genoi 2009. godine umalo nije nastupio nakon što mu je iskočio disk. Ipak uspjeli su ga "pokrpati", međutim, bilo je vidljivo kako nije u optimalnoj formi.

Gregorovića očekuje još jedan nastup u skupini i to protiv Nijemca Thomasa Raua koji je u prvom kolu izgubio od Choya 1:3. Susret je na rasporedu u petak, 31. kolovoza.

Sutra će u dvorani ExCeL nastupiti i preostali hrvatski stolnotenisači. Prema prvotnom rasporedu trebali su igrati danas, no došlo je do promjene u satnici turnira.

Tomislava Špalja očekuju susreti protiv Francuza Maximea Thomasa i Nijemca Wernera Burkhardta, Helena Dretar Karić će otvoriti POI susretom protiv Koreanke Hee Kyoung Cho, a potom će igrati protiv Slovakinje Alene Kanove, dok Anđelu Mužinić očekuju mečevi protiv Amerikanke Pamele Fontaine i Koreanke Sook Sang Jung. (Hina)